Foto's huidige kwartet: Judith ter Hofstede - november 2016

 

Dory Balvers - Snaphaan sopraanDory Balvers - Snaphaan  "Een dag niet gezongen..."

"Een dag niet gezongen..."

Via het kerkkoor van de parochie H.H. Martelaren van Gorkum in Kaatsheuvel en gemengd koor "Belcanto" in Kaatsheuvel wordt zij zangeres bij vocaal ensemble "Vox Una" uit Rosmalen. Korte tijd later meldt ze zich ook bij vocaal ensemble "Cordatus" uit Nieuwkuijk en neemt zonodig solo's voor haar rekening.

Ondertussen volgt ze een cursus Koorscholing en diverse workshops en neemt ze zangles bij Peggy Hegeman in Tilburg.

Zij neemt het zingen heel serieus, maar heeft er vooral veel plezier in. Het kwartet "Cantus Cets" geeft invulling aan al haar muzikale dromen.

 

Margret Broos alt

"Zingen is mijn uitlaatklep"

Margret begon al jong met zingen in het jeugdkoor en later in het jongerenkoor van de parochie Heusden.
In 1984 richtte zij samen met haar man “Vocaal Ensemble Pavane” uit Heusden op, waarmee ze twee cd’s opnam.

Na ruim 15 jaar gezongen te hebben in dit ensemble maakte ze de overstap naar dubbelkwartet “Corda Vocale” uit Vught.

Sinds 2012 is ze lid van “Vocaal Ensemble Cordatus” uit Nieuwkuijk en vanaf juli 2014 maakt ze deel uit van “Cantus Cets”.

"Heerlijk om te zingen in een koor, maar de voorkeur gaat uit naar een kwartet of dubbelkwartet". Vooral oude muziek van Engelse en Italiaanse meesters spreekt haar aan. Cantus Cets is voor haar een combinatie van muziek en vriendschap, pure ontspanning.


Gerrit Weijs tenor

Gerrit Weijs - ”Ik ga zingend door het leven”

”Ik ga zingend door het leven”

Begint zijn ontwikkeling in het plaatselijk knapenkoor en gaat verder via het kerkkoor. Tijdens zijn kweekschooltijd is hij lid van de “Schola Cantorum”. Als keuzevak muziek staat Gehrels en Ward op het programma.

In zijn 40 jarige loopbaan in het basisonderwijs is hij voortdurend met muziek bezig.
Later wordt hij lid van Vocaal Ensemble “CORDATUS” uit Nieuwkuijk, Drunens Gemengd Koor “VIVACE” en vocaal ensemble “VOX UNA“ uit Rosmalen. Als laatstgenoemd ensemble wordt opgeheven sluit hij zich aan bij drie “zielsverwanten” en is vocaal kwartet “Cantus Cets“ een feit.

Gerrit heeft o.a. meegewerkt aan projecten als: ”Carmina Burana”, “the Armed Man”, en “the Nicolas Cantate”.

 

 

Hans Dingemans basHans Dingemans - "Kwartetzingen vind ik de ultieme vorm van vocale muziek. Elke stem doet er maximaal toe!"

"Kwartetzingen vind ik de ultieme vorm van vocale muziek. Elke stem doet er maximaal toe!"

Meer dan vijfentwintig jaar lid geweest van het plaatselijke koor "La Jeunesse". Eind 2000 kiest hij voor een kleiner ensemble: "Aquarel" in Tilburg. Maakt via een projectkoor van Jeannie Wijnen kennis met de motetten van Herman Hollanders. Met name polyfone muziek uit de Renaissance en Barok heeft zijn belangstelling.

In september 2009 komt hij via Gerrit Weijs in contact met Dory Balvers en Dolly de Kort, wat resulteerde in de oprichting van "Cantus Cets".

Zingt vooral in projecten en workshops, zoals Zomerzingen op het Franse platteland en "Kamerkoor Descartes" o.l.v. Maud Meilof, bij het Zuid-Nederlands Concert Koor (ZNCK) in Breda en vocaal ensemble Markant in Den Bosch. Heeft speciale herinnering aan een studiedag over de vierstemmige mis van William Byrd m.m.v. The Sixteen o.l.v. Harry Christophers.

 

Galerij "Extra"


Dolly de Kort - Hegeman alt

Dolly heeft vanaf de oprichting de eerste drie jaren meegezongen.Dolly de Kort - Hegeman  “Samen zingen is genieten”

“Samen zingen is genieten”

Dolly begint met zingen bij operakoor "BELCANTO" in Kaatsheuvel. De machtige klank die uit een koor komt, is een openbaring voor haar. Na een aantal jaren stapt ze over naar vocaal ensemble "CORDATUS" in Nieuwkuijk en maakt daar kennis met oude muziek. Dat wordt een nieuwe liefde. Eén avond per week muziek is echter niet voldoende en ze wordt ook lid van vocaal ensemble "VOX UNA" uit Rosmalen.

Dolly volgt een aantal jaren koorscholing en zanglessen bij Peggy Hegeman en volgt momenteel zangles bij Maria van Alphen.

Evenals bij Gerrit en Dory valt er een gat voor haar wanneer "VOX UNA" ophoudt te bestaan. Gelukkig ontstaat er contact met Hans en wordt met veel plezier en enthousiasme "Cantus Cets" opgericht.

 

Maud van de Luijtgaarden alt

Maud heeft ons enorm geholpen met de uitvoering van kerstconcert 2012!Maud van de Luijtgaarden - "Zingen is voor mij een eerste levensbehoefte".

"Zingen is voor mij een eerste levensbehoefte".

Maud is begonnen in het kinder-  en jongerenkoor  van de Petrus en Pauluskerk te Tilburg. Tijdens de middelbare school was het vooral pianospelen. Sinds 1982 is Maud werkzaam als logopedist; in ziekenhuizen, het revalidatiecentrum en in haar eigenpraktijk te Tilburg. Maud ziet en helpt veel  zangers en zangeressen met stemproblemen.

Via de lichte muziek, o.a. de Tilburgse Revue, Danzing Queen en Mammamiameezingconcert,  toch ook weer in de klassieke muziek beland. Zeven jaar gezongen bij het Tilburgs Vocaal Ensemble en klankgeorienteerd zingen gestudeerd aan het "Lichtenberger Institut" in Duitsland.

 

Home